pátek 11. února 2011

Jaký bude letošní čínský rok zajíce?

 „Málokdo ví, že letošní rok 2011 je rok zajíce! Tento rok nám slibuje štěstí, bohatství , harmonii atd.. a já vám o něm zde napíšu pár informací :)"

Náš nový rok běží už měsíc, Číňané ho oslaví teprve zítra, 3. února. Letošní rok zajíce slibuje období míru a harmonie, ale taky nerozhodnosti.
Oslavami s tradičními ohňostroji přivítali v noci na čtvrtek lidé v Číně, Koreji nebo Vietnamu nový lunární rok ve znamení zajíce. (Foto: repro Youtube.com)
O půlnoci ze středy na čtvrtek nastoupil na pomyslný astrologický trůn zajíc. Jeho vláda potrvá až do ledna 2012, kdy předá žezlo dalšímu znamení zvířetníku, kterým je podle čínské tradice drak. K zajíci (králíkovi) bude v novém roce patřit znamení kovu a prvek jin.

Po právě končícím roce tygra, který byl plný nečekaných zvratů, nastane s příchodem nového vládce čas, kdy se vyplatí zvolnit. Zajíc je znamením intuice, jemnosti a klidu, ale také nerozhodnosti a tajemnosti. Jako takový přeje rodinným vztahům a rozvíjení zálib, stranou nenechává ani odpočinek, na který se v předešlém roce tolik zapomínalo. Konflikty řeší mírumilovně a honba za finančními zisky ho neláká. Zajíc je v Číně také symbolem spokojenosti a dlouhověkosti.

Ve znamení zajíce (poslední roky 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999) se narodili například Albert Einstein, Frank Sinatra, Ingrid Bergmanová, David Beckham či rapper 50 Cent. Nejlepší partnery údajně naleznou v lidech narozených ve znamení ovce, prasete nebo psa.
 Oslavy čínského nového roku
Jací jsou zrozenci v roce zajíce ve vztazích k druhým? "Milý zajíček málokdy působí svým parterům problémy. Neublíží, ale taky vesměs moc nevydělá. Nicméně sex je pro něho často životní nutností. Zajíc by měl jít z cesty kohoutovi, naopak silná opice a obětavý vepř budou pro něho asi nejlepšími partnery," říká odbornice na tradiční čínskou kosmologii Eva Joachimová (www.joachimova.cz).

Letos se nám navíc bázlivý a ústupný zajíček může ukázat ve velmi zvláštním světle. Čínská kosmologie jej totiž za určitých okolností považuje za nejstatečnějšího vládce zvěrokruhu. A ty okolnosti právě nadcházejí – právě díky jeho spojení s prvkem kovu. I končící rok tygra byl ve znamení kovu. Nekompromisní kov, již druhým rokem dokonce dvojitý, nezná slitování. Kov znamená řád, pořádek, pravidla, čas. Asi proto je postaven na začátek života hmoty.

Čínský nový rok 
V cyklu času světa pod vládou kovového zajíce pokročíme do GUA DUI – trigramu tvoření a radosti. Po celých nadcházejících dvanáct měsíců budeme mít čas začlenit do našeho života nový rozměr – tvoření. "Tvoření z radosti, z pochopení, ze syntézy vnějšku a vnitřku. Vnitřku, který po celý minulý rok získal možnost pracovat na svém Já. Byli jsme vyzýváni k zastavení, ke zpracování všeho, co máme za sebou i ke zvážení očekávaného. GEN, trigram loňského roku, umožnil přeměnit informaci ve zkušenost, umění využít to, co jsme se dozvěděli. A vliv tohoto trigramu pokračuje i nyní. Bude soustřeďovat harmonii," vysvětluje Joachimová. Tvoření nám sděluje ne úplně jednoduchou pravdu – ne všechno minulé bude schopno dalšího bytí, v mnoha směrech budeme muset začínat znova.
Kovový zajíc, vládce roku 2011, nám nabídne možnost získat mnoho nového, ale nebude to zadarmo. V roce zajíce nás nečeká nic jednoduchého, za všechno tvrdě zaplatíme a o své místo budeme muset těžce bojovat.

Celkově lze ale konstatovat, že rok zajíce bude rokem plným zajímavého dění. Přestože se bude některým znamením dařit lépe než jiným, je rok zajíce slibný a povzbudivý.

„Doufám, že jste ti tento článek přečetli a zaujal vás jako mě:)"

Zdroj: http://krasna.nova.cz/clanek/tipy/magie-jaky-bude-cinsky-rok-zajice.html

Žádné komentáře:

Okomentovat